Friday, November 6, 2009

Pasangan seiras


Hanya insan yang rapat dengan mereka sahaja yang dapat membezakan yang mana satu Nazren(Aren)yang mana satu Nazrun(Arun)Yang mana satu Azli Aizat(Abang) yang mana satu Azri Aizat(Adik). Mereka berempat ni murid tahun 5 yang terkenal dihuni oleh peria-peria aktif.

Arun dan Aren si kembar yang tidak sekata sehati,Aren akan mengadu pada cikgu "Cikgu,Arunkan,dia tak buat kerja" Arun pulak "Cikgu Arun kan dia ambik pensel cikgu bawak balik"

Cikgu pernah bertanya pada meraka berdua "Arun,Aren,kamu berdua kan pernah duduk dalam perut emak sama-sama? kenapa suka gaduh?Arun sayang kat Aren?" "Sayang"Jawab Arun. Aren menyampuk "Mananya sayang,dia selalu buat pasal"."Habis Aren sayang tak pada Arun?" tanya cikgu lagi. "Sayang lah jugak". "Owh jadi Aren sayang kat Arun.Arun pulak sayang kat Aren,tapi dua-duanya sayanglah,kalau cikgu ambik Arun duduk rumah cikgu jadi anak cikgu Aren bagi tak?". Kedua-duanya geleng kepala serentak.


Abang dan Adik pula si kembar yang saling melindungi satu sama lain,ada kala Adik akan beri Abang meniru semasa peperiksaan.Abang pula rela mengoyakan ukunya untuk di beri pada Adik yang tidak membawa buku latihan.Jangan ada sesiapa yang menggangu kedua mereka kerana Abang atau Adik pernah memberi tendangan kilat pada pengganggu pasangan mereka.

Cikgu yang tidak punya pengamatan yang kurang baik akan memanggil kedua-dua mereka bila berkomunikasi dengan mereka.

No comments:

Post a Comment