Sunday, October 25, 2009

Taman Herba SKTJ
Minggu ni,dalam guru-guru dan pelajar sebok menghadapi minggu peperiksaan,tidak dapat dielakan kena menyebokan diri dalam menghadapi rombongon penilai Taman Herba untuk menilai calon yang akan mendapat anugerah semasa Hari Q PPD hujung tahun ini. Pada tahun 2008 Taman Herba SKTJ telah memenangi hadiah RM1000 dari PPD atas anugerah yang kami capai.
Tertubuhnya Taman Herba ini adalah hasil kerja keras Pn Dewi Puspita dan Puan Hamsiah.Pada asalnya Pn Dewi Puspita menubuhkan untu Taman Herba SPBT,tetapi telah dikembangkan pula oleh Pn Hamsiah. Dengan di bahagikan kepada Taman Herba Ubatan,Sayuran dan Ulaman.
Disamping mereka berdua tidak ketinggalan juga penghargaan pada guru-guru lain yang terlibat secara langsung dan tidak langsung. Pihak lain yang terlibat secara langsung ialah pekerja swasta yang terdiri dari Puan Kiah,Pn Rahimah dan puan Esah. Tidak lupa juga Pakcik Jaga yang amat ringan tulang tolong mengindahkan taman dengan kerja-kerja pertukangannya.
Dari apa yang kita perhatikan,yakinlah kita bahawa kejayaan sesuatu program itu adalah atas usaha bersama rakan sepasukan, sesuatu kerja atau tugasan itu walau berat dan sukar mana sekalipun tetapi kalau kita bekerja dengan rakan-rakan yang sama toleransinya dengan hati yang ikhlas dan gembira.....Insyaallah......kejayaan menunggu kita.

No comments:

Post a Comment